söndag 26 januari 2014

powerpoint om första världskriget

Det har varit svårt att hinna med allt vi ska göra i historia i åk 9 av olika orsaker.Nu lägger jag ut en powerpoint om första världskriget för dig som vill lite mer.

måndag 20 januari 2014

Några ord och begrepp från första världskriget som återkommer i läroboken

Några ord och begrepp återkommer i läroboken ganska mycket.Här har jag valt att välja ut några från första världskriget, men det finns mycket mer och de får du skriva av mig i min PHF ( petters hårda fakta)

lördag 18 januari 2014

Demokrati eller diktatur?

Att Sverige är en demokrati (ordet betyder folkstyre på grekiska) vet nog de flesta men hur många länder är diktaturer (ett land som styrs av en mindre grupp människor som inte är tillsatta genom fria val) kanske inte lika många har en koll på. Klicka på denna länk och du kommer till ett spel som handlar om detta

torsdag 16 januari 2014

Ökar eller minskar brotten?

Här har jag hittat en site där du kan se om olika brott ökar eller minskar. Du kan också läsa om de olika brotten. Klicka på ordet så kommer du dit!

Lag och rätt

I åk 7 läser vi om "lag och rätt". Här har jag hittat en sida där man kan spela ett spel som handlar om just detta. Klicka på ordet här nedan.
Lag och rätt

Inledningen på andra världskriget

"Teacher on demand" är en sida där olika lärare lägger upp filmer och annat användbart material till undervisning.Här har jag hittat en bra film om inledningen till andra världskriget.Klicka på ordet här nedan. Check it out!
Inledningen på andra världskriget